If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами аз моята я смених с една спринцовка с маркуч на нея и бъркам в разширителния съд изтеглям докато се изпразни .. после паля за 4-5 секунди, той се пълни отново и така докато спря да се пълни ... източих 800мл. по тоз начин и после долях 800 .. разлика обаче голяма няма. Друг въпрос е, че аз съм за смяна на хидравлична помпа, ако при теб е само до течността, може по таз процедурка да си я смениш ... Иначе имало някъде някаква пробка ... която така и не намерих, но дори да бях ми се струва, че щеше да е доста повечко разправия докато свърша работата.
На мен ми смениха течността по следната процедура:
Разкачиха двете гумени съединения преди/след охлаждащата серпантина /зад предната броня, при десния калник/. Оттам източиха всичко. Там е най-ниската точка на цялата хидравлична система. Също така, на ръка въртяха предните колела от крайно дясно до крайно ляво положение. Палихме и двигателя при празна система излезе още течност, може би останала в помпата и рейката. После с въздух под налягане надуваха ту в едната, ту в другата тръбичка. Между другото, в едната от тръбичките много трудно влизаше въздуха - предполагам, че някъде из системата е срещало клапан. Накрая надуваха отгоре през компенсационното казанче, докато излезе всичко.
Закачихме тръбичките с оригиналните им скоби и наляхме новото масло като обезвъздушаването ставаше отново със завъртане на колелата ляво/дясно няколко пъти. На финала запалихме двигателя пак и въртяхме волана ляво/дясно.
Очевидно системата е била добре изпразнена защото пое около 1,3 литра масло.
Оттогава съм изминал около 1500 км. засега няма течове.
Не бате! От зор. Щото в моята хидравлична системка имаше повече лайна отколкото в химическата тоалетна при кафето пред МО.
Това е. Аз иначе предпочитам да си пия ракийцата и да си я гледам красавицата отстрани, ама когато се налага трябва да се прави и това "хоби" дето му викаш.
Comment