Известие

Collapse
No announcement yet.

смяна на маслото на хидравликата 156 1.6TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• смяна на маслото на хидравликата 156 1.6TS

привет и от мен ,бихте ли ми обяснили как да си сменя маслото на хидравликата и от каде да го източа е по важното

мерси предварително

Re: смяна на маслото на хидравликата 156 1.6TS

Първоначално публикувано от alex-peintre
    привет и от мен ,бихте ли ми обяснили как да си сменя маслото на хидравликата и от каде да го източа е по важното

мерси предварително

Comment

Ами аз моята я смених с една спринцовка с маркуч на нея и бъркам в разширителния съд изтеглям докато се изпразни .. после паля за 4-5 секунди, той се пълни отново и така докато спря да се пълни ... източих 800мл. по тоз начин и после долях 800 .. разлика обаче голяма няма. Друг въпрос е, че аз съм за смяна на хидравлична помпа, ако при теб е само до течността, може по таз процедурка да си я смениш ... Иначе имало някъде някаква пробка ... която така и не намерих, но дори да бях ми се струва, че щеше да е доста повечко разправия докато свърша работата.
      Alfa Romeo Stelvio 2.0T
      Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Аз пък си мисля че ако смените хидравличната течност в най-скоро време очаквайте появата на нов теч
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

На мен ми смениха течността по следната процедура:
          Разкачиха двете гумени съединения преди/след охлаждащата серпантина /зад предната броня, при десния калник/. Оттам източиха всичко. Там е най-ниската точка на цялата хидравлична система. Също така, на ръка въртяха предните колела от крайно дясно до крайно ляво положение. Палихме и двигателя при празна система излезе още течност, може би останала в помпата и рейката. После с въздух под налягане надуваха ту в едната, ту в другата тръбичка. Между другото, в едната от тръбичките много трудно влизаше въздуха - предполагам, че някъде из системата е срещало клапан. Накрая надуваха отгоре през компенсационното казанче, докато излезе всичко.
          Закачихме тръбичките с оригиналните им скоби и наляхме новото масло като обезвъздушаването ставаше отново със завъртане на колелата ляво/дясно няколко пъти. На финала запалихме двигателя пак и въртяхме волана ляво/дясно.
          Очевидно системата е била добре изпразнена защото пое около 1,3 литра масло.
          Оттогава съм изминал около 1500 км. засега няма течове.
          '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

Просто от живо любопитство...

За какво ги правите тея упражнения, от хоби или

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
              Просто от живо любопитство...

За какво ги правите тея упражнения, от хоби или
              Не бате! От зор. Щото в моята хидравлична системка имаше повече лайна отколкото в химическата тоалетна при кафето пред МО.
              Това е. Аз иначе предпочитам да си пия ракийцата и да си я гледам красавицата отстрани, ама когато се налага трябва да се прави и това "хоби" дето му викаш.
              '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

Working...
              X